omgeving

 

Camping "Lieftink" ligt in een prachtige omgeving waar u naar hartenlust kunt fietsen en wandelen. Er zijn veel fiets- en wandelroutes uitgezet. Diverse wandel- en fietsroutes liggen op de camping voor u klaar. Door bordjes aangegeven routes, zoals de Graafschapsroute lopen langs de camping, zodat u direct vanaf de camping op de fiets kunt stappen.                                                                                                                                                                                   

 

De camping is gelegen nabij twee landgoederen,namelijk landgoed Ampsen en landgoed Verwolde. Op de landgoederen staan nog verschillende boerderijen. Aan de luiken is te zien bij welk landgoed ze behoren.

In het Verwoldse bos staat de dikste eik van Nederland, de zogenaamde 'Dikke Boom' met een stamomtrek van 7,6 m. en een kroonbreedte van 25 m.

Kasteel Verwolde is te bezichtigen. U kunt hier de sfeer proeven hoe de bewoners er in de 18de eeuw leefden. Tevens kunt u een wandeling maken door de Franse tuin. Het kasteel ligt aan één van de mooiste wandelroutes.

In Laren, op ongeveer 3 km. van de camping vindt u het mooie zwembad 'Leussinkbad'. Dit is een openluchtbad met speel- en zonneweide. Het beschikt over verwarmd water van gemiddeld 24 graden. Een wedstrijdbassin van 15 x 25meter. Een glijbaan van 55 meter met een apart bassin, een peuterbad met fontein/paddestoel, goed overzichtelijke ondiep bassin met loopmat, diverse drijvende attributen, speeltoestellen en een zeer idyllische ligweide. Beachvolley veld, kiosk met koude snacks, bij warm weer snackbar geopend.

Geopend: voorseizoen maandag t/m vrijdag 7-9 en 13-19 uur. Zaterdag en zondag 13 - 17 u.                                        

Vakantieperiode: maandag t/m vrijdag 7-20 u. Zaterdag en zondag 11-19 u.

In Lochem, op 3,5 km van onze camping, vindt u het overdekte sport- en recreatiebad 'De Beemd'. Het wedstrijdbassin is 15x25 meter met beweegbare bodem. Tevens is aanwezig een recreatiebassin met uitzwembassin, verder: waterglijbaan van 35 meter, onderwater verlichting, whirl-pool, draaikolk, wildwater kreek, waterpaddestoel, waterval, jetstreams, ligweide, peuter/kleuterbassin, café/restaurant, zonneterras etc.

 

Uit eten

Op 1,5 km van de camping kunt u bij HCR De Exelse Molen terecht voor een heerlijk dagmenu. Ook bij de drie restaurants, respectievelijk HCR Stegeman, HCR Witkamp en HCR 't Langenbargh, in het dorp Laren is het goed verpozen.  Op de terrasjes is er voor ieder wat wils, een plekje in de zon of juist in de schaduw. Ook kunt u in het dorp terecht bij Pizzeria Grillroom Karnak voor diverse broodjes, schotels en Italiaanse specialiteiten.

In het centrum van het dorp is tevens een cafetaria met ijsroom.

 

Winkels

In het Gelderse Laren is Bakker Wijnand voor de liefhebber van kwaliteit inmiddels hét vertrouwde adres voor brood, gebak, regionale en buitenlandse specialiteiten en lekkernijen. Door de open bakkerij is de versbeleving een feit. Gedurende de eerste twee weken van augustus kunt u dagelijks verse bolletjes, croissants en broodjes bestellen die dan bij de tent of caravan worden afgeleverd.

Verder is in het dorp een échte Keurslager aanwezig met verstand van lekker vlees. Hier kunt u ook terecht voor een barbecue pakket.

Voor bijvoorbeeld het halen van de nodige postzegels kunt u bij het Postagentschap terecht deze bevindt zich in de Plussupermarkt. In de Plussupermarkt met een uitgebreid assortiment is tevens een slijterij, een DA drogist en  Novy  gehuisvest.

 

Kampeerartikelen

In Lochem bij de rotonde vindt u Holiday Sport caravaning en recreatie. De specialist op het gebied van allerlei kampeerartikelen.
 

Varen

Vaartochten kunt u maken met de ''Berkelzomp" over de rivier de Berkel.


Vissen

Prachtig viswater vindt u al op 3 km van de camping.